Om barnfilmsambassadören

Barnfilmsambassadören utses av Svenska Filminstitutet.

Suzanne Osten
Suzanne Osten, född i Stockholm, är dramatiker, filmregissör och manusförfattare.
Hon har gjort sig känd för en rad uppmärksammade teateruppsättningar, inte minst inom barnteatern. Hon startade bland annat Unga Klara på Stockholms stadsteater. Osten har även varit teaterchef, samt professor i regi vid Dramatiska institutet.
Hon långfilmsdebuterade med Mamma (1982), och fick en Guldbagge för bästa regi för Bröderna Mozart (1986).

Tre röster om Barnfilmsambassadören
– en film av Sanna Svanberg

Här berättar Sanna Lenken, regissör till Min lilla syster (Kristallbjörnenvinnare, 2015), Stefan Nylén, på Studio S som ger ut samlinsbox med Ostenfilmer och Karin Helander, professor i teatervetenskap om vad Suzanne betyder för dem och barnkulturen.
Se filmen här

Barnfilmsambassadören jobbar för:
• att alla barn i Sverige* ska få se film som får dem att inspireras, utvecklas och växa som individer, människor och världsmedborgare.
• att det ska finnas tillgång till värdefull barnfilm i alla längder, genrer och uttryck: underhållande, undersökande, underbar film. Animerad, dokumentär och experimentell film. Dramer, komedier och skräck…
• att filmkonsten ska in på skolschemat så att alla elever i Sverige får möjlighet att se på, samtala om och själva skapa film.
• att film för barn och unga ska ges det utrymme inom kulturjournalistik, kulturpolitik, utbildning och forskning som den förtjänar.
• att alla vuxna ska veta att barn är estetiska konnässörer, att starka kulturupplevelser är bra för barn och att konstig konst inte behöver vara konstig och definitivt inte är farlig för barn.

* Med ”alla barn i Sverige” avses samtliga människor upp till 18 år, oavsett kulturell eller geografisk hemvist samt ekonomiska, språkliga, fysiska och psykiska förutsättningar.


Kontakt

Barnfilmsambassadörens kontaktperson på Filminstitutet är Malena Janson, samordnare för barn och unga. Vill du komma i kontakt med barnfilmsambassadören kan du skicka ett mejl till barnfilmsambassadoren@sfi.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s